صالحی: صنعت چاپ با ارائه بسته حمایت از بهبود کسب و کار تقویت می‌شود
اخبار

صالحی: صنعت چاپ با ارائه بسته حمایت از بهبود کسب و کار تقویت می‌شود

1400/9/18
1142 مشاهده

کسب و کار چاپ تقویت می‌شود

 
صالحی با اشاره به اینکه مسیر صنعت چاپ با چند راهکار می‌تواند تقویت شود، افزود: وزارت صمت در هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه بسته‌ای را آماده کردند تا موضوع بهبود محل کسب و کار را با نگاه رفع موانع ارائه دهند.
 
 

صالحی: صنعت چاپ با ارائه بسته حمایت از بهبود کسب و کار تقویت می‌شود

 
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جشنواره صنعت چاپ که شامگاه روز گذشته در تالار وحدت برگزار شد، با بیان اینکه صنعت چاپ امروز به عنوان صنعتی است که در حیطه‌های مختلف جایگاه و تمایزهای جدی داشته است، افزود: صنعت چاپ، صنعتی است که از لحاظ اقتصادی با گردش مالی بالا به عنوان یکی از حوزه‌های مهم اثرگذار اقتصادی مطرح است.
چاپ به عنوان صنعتی که هم در فضای صنایع و هم در حوزه محصولات و خدمات نقش‌های قابل توجهی داشته و دارد و امروز تنها به عنوان یک صنعت مطرح نیست بلکه به عنوان یک فراصنعت مطرح است. تنها به عنوان یک حوزه اقتصادی مطرح نیست بلکه در فضای جهانی و بین‌المللی به عنوان صنعت مولد اقتصاد ارزش‌افزوده بالا مطرح بوده است.
 
وی ادامه داد: صنعت چاپ در کشور ما از این جهت مهم است که ظرفیت اشتغال بالایی را داراست. 5 هزار تا 8 هزار چاپخانه‌ با حدود 100 هزار شاغل مستقیم و غیر مستقیم در حال فعالیت هستند. حوزه‌ای است که تراز واردات و صادراتش تراز مناسبی نیست. تقریباً در سال‌های اخیر علی‌رغم تلاش‌هایی که در حوزه صنعت چاپ در داخل اتفاق افتاده است، اما هنوز به مقدار مطلوب دست نیافتیم. بیش از 80 هزار تن محصول وارداتی در صنعت چاپ داریم و در بخش صادرات 10 هزار محصول داریم. فاصله قابل توجهی در این تراز وارداتی و صادراتی وجود دارد.
 

نگاه صرف فرهنگی به صنعت چاپ فاصله‌ای را با صنایع ایجاد کرد

 
صالحی با بیان اینکه چاپ را به عنوان یک صنعت فعال، خلاق، مولد و مؤثر باید دید، افزود: درست است که چاپ در کل جهان و ایران در قالب مکتوب آغاز شد، اما امروز فضای چاپ فضای متکثری را در برگرفته است.
در حیطه‌های متنوعی از محصولات و خدمات حرکت می‌کند. با این نگاه طی مطالعاتی که مرکز پژوهشهای مجلس و نیز مطالعاتی که خود ما در وزارت فرهنگ و ارشاد انجام دادیم، منتهی شد به اینکه مسأله صنعت چاپ را باید به عنوان یک صنعت جدی‌تر ببینیم. این احساس وجود داشت که گاهی نگاه غلیط و یا فراگیر فرهنگی به این صنعت، آن را محروم کرده و یا با فاصله نسبت به صنایع دیگر پیش می‌رود. با مطالعاتی که با مرکز پژوهشهای مجلس داشتیم و طی مشاوره‌ای که با فعالان صنعت چاپ انجام دادیم، تماماً منتهی به این نکته شد که باید صنعت چاپ را به عنوان یک رده و شاخص در کل صنایع ایران تلقی کنیم تا از آن مجموعه جامع بتواند برخوردار باشد.
 
وی ادامه داد: با این نگاه مسأله تفویض بخش صنعتی صنعت چاپ به وزارت صمت مطرح شد و تفاهم‎نامه‌هایی اتفاق افتاد و نیز آیین‌نامه‌هایی در این زمینه در کمیسیون فرهنگی دولت تصویب شد و اکنون در دولت مطرح می‌شود. حضورم در این جلسه نشان می‌دهد بُعد فرهنگی صنعت چاپ جایگاه مناسبی دارد و با همین نگاه ارتباطات ما با دوستان این صنعت یک ارتباط تاریخی عمیق بوده و خواهد بود.
 

صنعت چاپ از وجه فرهنگی آن مورد غفلت بود و همین دلیل بر آن شد که کسب و کار چاپ تقویت می‌شود

 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه حوزه صنعت زیرساخت‌ها، حمایت‎‌ها، تسهیلات مالی و غیر مالی را به شکل یک پارچه لازم دارد، گفت:  وقتی در فضای فرهنگی این مسأله را تعقیب می‌کردیم، با این منظر که مسأله فرهنگ در حوزه صنعت متولی نیست، ناخداگاه فاصله‌هایی پیدا شد. احساس خودمان این بود که اگر همین مسیر را دنبال کنیم، به جای اینکه حامی این صنعت باشیم، مانع پیشرفت آن خواهیم بود.
در این چند سال اخیر به این نتیجه رسیدیم که صنعت به ویژه صنعت چاپ از وجه فرهنگی آن مورد غفلت واقع شده است و این غفلت می‌تواند به پیشرفت صنعت چاپ لطمه بزند. با این نگاه مسیر تفویض بخش صنعتی صنعت چاپ به وزارت صمت تعقیب شده است. طبعاً این انتطار می‌رود برای اینکه وزارت صمت و حوزه‌هایی که با صنعت چاپ مرتبط هستند، پای کار این صنعت بیایند.
گرایش دومی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعقیب شده است، تفویض حوزه‌های تصدی‌گری به حوزه تشکلات صنفی و اتحادیه‌های مرتبط است و جشنواره امسال در اختیار شما قرار گرفت.
 
صالحی با اشاره به اینکه مسیر صنعت چاپ با چند راهکار می‌تواند تقویت شود، افزود: اولین نکته در بهبود محیط کسب و کار صنایع به ویژه صنعت چاپ است. در جلسه‌ای که هیئت دولت خدمت مقام معظم رهبری رسید، ایشان همین نوع نگاه را مورد تأکید قرار دارند که موانع کسب و کار حوزه اقتصادی را باید با سرعت بیشتری رفع کرد.
پس از آن ریاست جمهوری و معاون ایشان درباره بهبود محل کسب و کار جلسه‌ای را با هیئت دولت شکل دادند. وزارت صمت در هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه بسته‌ای را آماده کردند تا موضوع بهبود محل کسب و کار را با نگاه رفع موانع به دولت بیاورند. به زودی این بسته حمایتی را ارائه خواهیم داد. امیدواریم با تأکید رئیس جمهور نسبت به بهبود کسب و کار صنایع و مشاغل، صنعت چاپ تقویت شود.