صنعت چاپ و نشر کتاب همدان - ایرنا - معاون مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تنها ١٥ درصد صنعت چاپ کشور مربوط به چاپ نشر و کتاب است.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، محمدحسن فکری شامگاه یکشنبه در آیین روز ملی صنعت چاپ ،در استان همدان با بیان اینکه این در حالی است که ٨٥ درصد از صنعت چاپ کشور به بخش برچسب و بستهبندی مربوط میشود.تنها ١٥ درصد صنعت چاپ کشور مربوط به نشر و چاپ کتاب است
افزود:
لازم است بخش عمدهای از سرمایهگذاریهای صنعت چاپ در این بخش متمرکز شود. وی با بیان اینکه واردات اقلام چاپی در سال 95 در کشور ، به ٨٣ هزار تن کاهش یافته افزود:
در سال ٩٤، ١٤٣ هزار تن اقلام چاپی به کشور وارد شد. معاون مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:
در سال ٩٥ بخش عمدهای از سرمایهگذاریها به سمت دستگاههای چاپ برچسب هدایت شد و در کاهش وزن اقلام چاپی برچسب اثر گذاشت، که امیدواریم به زودی به صفر برسد.
فکری بیان کرد: همدان یکی از قطبهای خشکبار کشور است که میتواند با بستهبندی مناسب به جهان صادر شود که در این خصوص صنعت چاپ نیز میتواند تقویت شود. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ،نیز با بیان اینکه ١٢٣ واحد در بخش صنعت چاپ در استان همدان فعال است افزود:
صنعت چاپ زیرساخت حوزههای فرهنگی و توسعه کشور است و به عنوان مهمترین امکان و ظرفیت برای انتقال دانش و یافته های بشری است. فاضل عبادی صنعت چاپ را به عنوان پدر فناوریهای نوین دانست و گفت: صنعت چاپ علاوه بر کارکرد اقتصادی از پولسازترینها صنعت ها به شمار میرود.
وی با بیان اینکه همدان در صنعت چاپ ظرفیتهای مناسبی دارد بیان کرد: با توجه به نامگذاری لالجین به عنوان شهر جهانی سفال، از نظر بستهبندی و اقتصاد با برنامه ریزی مناسب این شهرستان میتواند جایگاه ویژهای داشته باشد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه ١٧٠ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است، هدف از برگزاری این جشنواره را ایجاد زمینه برای ارتباط فعالان چاپ با مسئولان و سیاستگذاران این حوزه عنوان کرد.
عبادی افزود: ایجاد انگیزه در بین فعالان این حوزه ، از طریق رقابت آثار ارائه شده و تولیدی در حوزه چاپ و نمایش توانمندی ها و قابلیت های چاپی استان، جهت آشنایی بیشتر مخاطبان و متقاضیان محصولات چاپی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است. وی با بیان اینکه این جشنواره در بخش های طراحی، چاپ افست، چاپ دیجیتال، چاپ سیلک و صحافی برگزار شد گفت:
٥٧ اثر در بخش افست، ٢٤ اثر در بخش صحافی، ٢٣ اثر در بخش دیجیتال، ٥١ اثر در بخش طراحی، ٩ اثر در بخش سیلک و ٦ اثر در بخش جعبه سازی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. در این آیین علاوه بر منتخبان جشنواره از افراد برگزیده پیشکسوت، چاپخانه داران نمونه، کارگران چاپ نمونه و صادرکنندگان محصولات چاپی تجلیل شد.